Waarom Rooflife

 Groene ruimtes zijn van groot belang voor de gezondheid van de stadsbewoner. Wereldwijd verhuizen elke jaar meer dan 15 miljoen mensen van het platteland naar de stad. De verwachting is dat in 2050 75% van de wereldbevolking in steden leeft! Tijd dus om alle extra ruimte die we hebben te gaan gebruiken voor groen. Hieronder staan in meer detail enkele van de voordelen van een groen dak, variërend van energie- efficiëntie tot het verbeteren van de leefbaarheid.

Rooflife waarom-03-02
Gebruik het dak

Als eerste een advies van onze kant; gebruik het dak als het er toch is! Veel ongebruikte daken een groot potentieel hebben waar velen zich niet bewust van zijn en de ontwikkeling van uw dak in bruikbare ruimte zal dit potentieel bewijzen. Wij geloven er in dat groene leefruimtes op het dak een veilige en mooie leefomgeving zal bieden voor de bewoners. Profiteer van uw dak en zoek het stadsuitzicht op waarvan u nooit wist dat u het had! En doe het groen!

Verhoog de waarde van uw woning

‘The early adapters’ zullen zich misschien als eerste aangetrokken voelen door een groen dak, maar denk als particulier ook na over de waardeverhoging die het kan opleveren. En denk als verhuurder na over wat een groendak met het imago doet van een bedrijf. Een groen dak zal zich onderscheiden in de markt waardoor u een verhoogde wederverkoop kunt creëren.

Het vergroten van de energie efficiëntie van het gebouw verhoogt de waarde doordat het kosten efficiënt is. Een gebouw met een groen dak heeft lagere onderhoudskosten. Lagere operationele kosten zijn een geweldige manier om uw investering te realiseren in een groen dak en zijn ook een verkoopbaar punt in de markt.

Verleng de levensduur van uw dakbedekking. De twee meest schadelijke factoren voor uw dakbedekking zijn Ultra Violet stralen en extreme temperatuurschommelingen. Door het absorberen van de energie van de zon en het modereren van de temperatuur, beschermt een groen dak uw dakbedekking. Recent onderzoek heeft aangetoond dat door de bescherming van een groen dak, membranen die meestal 10-15 jaar houden, nu 30-40 jaar houden. Bij het overwegen van de initiële kosten van een groen dak is het belangrijk om het besparingspotentieel te herkennen in de toekomst.

eo.

Ervaar de energiezuinigheid

Wist u dat een groen dak een super isolator is in de zomer? Uw dak fungeert als een groot reservoir van warmte in de zomer en die warmte geleidt direct in het gebouw. De planten die gebruikt worden voor in een groendak absorberen niet alleen de energie van de zon, door verdamping van het opgenomen water zweten zij als het ware de warmte uit het gebouw. Een groendak zal helpen om de temperatuur in het gebouw te matigen.

Verbeter uw leefomgeving

~ Maak de lucht schoon ~ Luchtkwaliteit heeft zich ontpopt als een ernstig probleem in dichtbevolkte steden. De regering ziet dit ook en zijn bezig met initiatieven die het stadsgroen de kans geeft om te groeien, zo ook groen daken. Planten beïnvloeden de luchtkwaliteit door het beetnemen van deeltjes en verontreinigende stoffen; het filteren van schadelijke gassen zoals koolstofdioxide. De efficiëntie van planten als luchtreinigers is gevarieerd, maar elke plant helpt.

~ Verlicht het rioleringsstelsel ~ Veel verouderde steden, hebben problemen met de afvoer van het regenwater. Doordat er steeds minder grond aanwezig is in steden en we steeds meer ondoordringbare oppervlakten hebben opgebouwd met onze daken, wegen en trottoirs, moet het storm water vaak weglopen in ons rioleringstelsel. Het is aangetoond dat extensieve groendaken de totale afvoer weet te verminderen met 60%. Groendaken verminderen de kans op overstromingen, voorkomen ongezuiverde riolering lekkages en verminderen de druk op de infrastructuur van een stad. (Green Roofs for Healthy Cities, Participant manuel 2nd edition 2007)

~ Ga het Urban Heat Island Effect tegen ~ Het Urban Heat Island Effect is een temperatuurverhoging gecreëerd door al de bouwmaterialen in de stad. Grijze oppervlakten, zoals trottoirs en daken slaan zonne-energie op als warmte waardoor de gehele stad een paar graden warmer wordt. Planten absorberen de zonne-energie en verkoelen de lucht door de processen van fotosynthese en verdamping. Een gebrek aan vegetatie in de stad verstikt de lucht en houdt warmte vast. Terwijl één groen dak in een wijk niet zal worden gevoeld in de omgeving, zal daarentegen uw gebouw wel de verschillen opmerken wanneer de temperaturen gemodereerd moeten worden. Het hebben van een enkele stoep voor uw gebouw doet de gemeenschap niet goed , maar wanneer al de gebouwen trottoirs hebben functioneren ze als een systeem. Evenzo, hoe meer groene vlakken en vegetatie we brengen in de stad, hoe groter de impact. Uw gebouw kan een deel zijn van de oplossing!

~ Verfraai de buurt ~ Groene daken bieden onze ontwerpers de mogelijkheid voor werkelijk verbazingwekkende groenvoorziening. Levende muren, pergola’s met zonnepanelen, sierbomen, bij ons is op het dak letterlijk ‘the sky the limit’. Groene daken bieden de mogelijkheid voor mooie levende architectuur.