IK … VASTGOEDBEHEERDER

WAAROM ROOFLIFE

Stad en mens gaat steeds meer verantwoording vragen voor nieuwe bouwprojecten. Duurzaamheid is een startpunt en certificaten als BREEAM zijn niet meer weg te denken in het bouwproces. Duurzame bouwprojecten beginnen bij goed advies! Want niemand zit te wachten op onvoorziene kosten of een slecht geïntegreerde oplossing.

 

Met Rooflife denken wij duurzame groenoplossingen uit en innoveren waar nodig. Door in het beginstadium al een goed advies op tafel te hebben met een realistische raming garandeer je succesvolle projecten. Ook in de bestekfase en de uitvoering kunnen wij een rol innemen. Of dit nu begeleidend of uitvoerend is, wij zorgen voor kwalitatieve groene dak- en geveloplossingen.

 

Een goede relatie hebben met de gemeente en waternet kan tevens interessante voordelen hebben voor de bouw van een duurzaam pand. Zo kan een groendak meer water bufferen dan een normaal zwart dak en kan je recht hebben op subsidie. Ook zijn er mogelijkheden om PV panelen efficiënter te maken door het gebruik van de juiste dakbedekking. Of is er interesse in de bio-based mogelijkheden van een dak? Wij kunnen antwoord geven op deze vragen en ontwerpen graag mee.

Samen met onze partners hebben wij al meer dan 80 jaar ervaring in daken. Ook werken wij met de nodige certificaten om kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen. Zo maak je een betrouwbare groene stap! 

Voor Rooflife is de toepassing van groen op gebouwen niets anders dan de dagelijkse gang van zaken. We zeggen niet voor niets; ‘from grey to green, a new way of living’.

Daktuin / dakterras

Een daktuin is letterlijk een tuin op uw dak. Een grondlaag op de aangelegde dakbedekking zorgt voor een perfecte leefomgeving van groen. Bomen en planten, zoals struiken en bloemen, zijn de essentie.

Groendak

Een groendak is een extensieve mogelijkheid voor de bevordering van het eco systeem van uw gebouw. Het daksysteem is opgebouwd uit een drainagelaag, filterdoek, substraatlaag en een vegetatielaag.

Grasheuveldak

Het grasheuveldak is een innovatie van Rooflife waar groen en water centraal staan. Door glooiingen aan te brengen in het daklandschap ontstaan er waterpartijen die andere type vogels en insecten aantrekken.

Vertikaal groen

Groene gevels zijn hip en dat is goed, want een groene gevel heeft heel veel voordelen. Een groene gevel zorgt niet alleen voor een meerwaarde van het gebouw, het bevordert ook de luchtkwaliteit, zuurstofproductie en klimaatbeheersing in uw eigen leefomgeving.

Urban farming

Het doel van urban farming is het verbouwen van groenten, kruiden en zelfs honing. Gekeken zal worden naar de mogelijkheden van uw dak en uw persoonlijke wensen.

Onderhoud

Er bestaat geen groen zonder onderhoud en dit willen wij u graag uit handen nemen. Om het groendak zo mooi mogelijk te houden komen wij langs voor een inspectie.

Advies

Een goede voorbereiding is het halve werk! Het is erg belangrijk om goed advies in te winnen en een juist ontwerp te laten maken voordat u begint met de werkzaamheden. Het combineren van kennis over daken, groen en irrigatie is nodig om een kwalitatief dak aan te leggen.

Vergunning

Om het dak betreedbaar te maken heeft u vaak een vergunning nodig. Ook kunt u niet zomaar alles op uw dak bouwen, wij hebben ervaring in het aanvragen van vergunningen en kunnen u hier in van dienst zijn.

Subsidies

In veel steden is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor een groendak. Wij hebben ervaring in het aanvragen van subsidies en begeleiden u graag in dit proces.