IK … ARCHITECT

WAAROM ROOFLIFE

De vraag naar meer groen binnen stedelijke gebieden is niet nieuw. Dat er steeds meer gehoor aan wordt gegeven door projectontwikkelaars wel! Direct groen in je leefomgeving draagt namelijk op zo veel manieren bij aan het verbeteren van je leefomgeving. Het is goed om er bij stil te staan dat in 2050 zo’n 70% van onze wereldbevolking in steden zal wonen.

 

Bij deze ontwikkeling is het van groot belang dat er bij elk ontwerpkeuze wordt nagedacht over hoe groen valt te integreren. Overal ter wereld zie je steeds meer gave gebouwen ‘opbloeien’. Voor Rooflife is de toepassing van groen op gebouwen niets anders dan de dagelijkse gang van zaken. We zeggen niet voor niets; ‘from grey to green, a new way of living’.

 

Door in een vroeg stadium al betrokken te worden in een project, wordt er al snel duidelijk wat er qua groentoepassingen allemaal mogelijk is en vooral wat de mogelijkheden zijn van de 5e gevel van het gebouw? Het dak! Groene daken en gevels zijn onze expertise en met ons veelzijdige team kunnen wij een beplantingsplan ontwerpen, de dakopbouw adviseren, advies geven over subsidies/vergunningen en innovaties ontwikkelen.

Groenintegratie vraagt om expertise! Wij hebben de afgelopen jaren samengewerkt met de grootste architectenbureaus in Nederland om groene daken op de juiste manier te integreren.

Voor Rooflife is de toepassing van groen op gebouwen niets anders dan de dagelijkse gang van zaken. We zeggen niet voor niets; ‘from grey to green, a new way of living’.

Daktuin / dakterras

Een daktuin is letterlijk een tuin op uw dak. Een grondlaag op de aangelegde dakbedekking zorgt voor een perfecte leefomgeving van groen. Bomen en planten, zoals struiken en bloemen, zijn de essentie..

Groendak

Een groendak is een extensieve mogelijkheid voor de bevordering van het eco systeem van uw gebouw. Het daksysteem is opgebouwd uit een drainagelaag, filterdoek, substraatlaag en een vegetatielaag.

Grasheuveldak

Het grasheuveldak is een innovatie van Rooflife waar groen en water centraal staan. Door glooiingen aan te brengen in het daklandschap ontstaan er waterpartijen die andere type vogels en insecten aantrekken.

Vertikaal groen

Groene gevels zijn hip en dat is goed, want een groene gevel heeft heel veel voordelen. Een groene gevel zorgt niet alleen voor een meerwaarde van het gebouw, het bevordert ook de luchtkwaliteit, zuurstofproductie en klimaatbeheersing in uw eigen leefomgeving.

Urban farming

Het doel van urban farming is het verbouwen van groenten, kruiden en zelfs honing. Gekeken zal worden naar de mogelijkheden van uw dak en uw persoonlijke wensen.

Onderhoud

Er bestaat geen groen zonder onderhoud en dit willen wij u graag uit handen nemen. Om het groendak zo mooi mogelijk te houden komen wij langs voor een inspectie.

Advies

Een goede voorbereiding is het halve werk! Het is erg belangrijk om goed advies in te winnen en een juist ontwerp te laten maken voordat u begint met de werkzaamheden. Het combineren van kennis over daken, groen en irrigatie is nodig om een kwalitatief dak aan te leggen.

Vergunning

Om het dak betreedbaar te maken heeft u vaak een vergunning nodig. Ook kunt u niet zomaar alles op uw dak bouwen, wij hebben ervaring in het aanvragen van vergunningen en kunnen u hier in van dienst zijn.

Subsidies

In veel steden is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor een groendak. Wij hebben ervaring in het aanvragen van subsidies en begeleiden u graag in dit proces.